Dit zijn de voordelen van hardlopen met stokken

Als je je looptechniek en loophouding graag wilt verbeteren, kun je ervoor kiezen om te gaan hardlopen met stokken. Ook als je op zoek bent naar meer uitdaging zijn stokken een ideaal hulpmiddel. Hardlopen met stokken wordt ook wel Nordic running genoemd, aangezien je van Nordic walking stokken gebruikmaakt en Nordic walking en hardlopen met elkaar combineert. Aan hardlopen met stokken zijn verschillende voordelen verbonden. Welke voordelen dit precies zijn lees je hieronder. Wil je na dit artikel nog meer informatie ontvangen? Dan kun je meer lezen op dit blog

Handig tijdens het hardlopen en tijdens fitnessoefeningen

Stokken spelen niet alleen een grote rol bij het hardlopen, maar ook bij de fitnessoefeningen die je tijdens het hardlopen doet. Door stokken te gebruiken tijdens deze oefeningen, verbeter je ook gelijk je evenwicht, kracht en coördinatie. De stokken voegen een extra laag toe aan de oefening, waardoor je er meer voordeel uit kunt halen. 

Voorkom blessures

Tijdens het hardlopen wil je natuurlijk blessures voorkomen. Als je toch een blessure oploopt, is de kans groot dat je er een lange tijd uit ligt en een deel van je vooruitgang kwijtraakt. Door te hardlopen met stokken is het een stuk makkelijker om blessures te voorkomen. Dit komt doordat het hardlopen met stokken minder belastend is voor de enkels, knieën, rug en achillespezen. Daarnaast zorg je ook voor een betere doorbloeding in de armen, aangezien die constant in beweging zijn. 

Je traint harder je spieren

Nordic running zorgt ervoor dat je meer energie verbruikt tijdens het hardlopen en een hogere hartslag hebt. Alle spieren in het lichaam zijn aan het werk, niet alleen de beenspieren. Ook de bovenarmen, borst en buikspieren worden tijdens het hardlopen gebruikt. Hierdoor train je beter je spieren en kun je ook gelijk jouw looptechniek verbeteren. Je dwingt je lichaam een correcte houding aan te nemen en beweegt je armen en ellebogen automatisch in de juiste positie. 

De spieren stretchen

Als je alles uit het hardlopen met stokken wilt halen, kun je tijdens het hardlopen de spieren stretchen met behulp van de stokken. Je kunt dit ook voor- en achteraf aan het hardlopen doen. Door de spieren goed te stretchen wordt de kans op blessures nog kleiner en haal je nog meer uit jouw training.