Ik ga naar mijn eerste festival

Ben je geïnteresseerd om een keer mee te gaan naar een festival? Dat is natuurlijk mogelijk zodra de gezondheidsmaatregelen niet meer gelden. Tot op heden is een festival een brandhaard voor het Coronavirus geweest. Daarom is het de hoogste tijd om voorbereidingen te maken om naar het festival te gaan. Als je een typische introvert bent dan zal je het wellicht een grote stap vinden om ergens willekeurig te gaan kamperen waar je vervolgens ook gaat feestvieren. Je moet aan wat spulletjes denken om de ervaring aangenamer te maken. Over het algemeen is een weekendfestival best wel energie rovend. Best veel festivals zijn het gezelligst zodra je met vrienden op pad bent. Maar dit neemt niet weg dat je ook voor jezelf moet zorgen door wat tijd voor jezelf te reserveren. In dit artikel wat tips om je eerste festival te overleven.

Kan je uren naar de muziek luisteren

Weet wat voor muzieksoorten er worden afgespeeld. Als je een gruwelijke hekel hebt aan de muziek dan ben je overduidelijk niet op de juiste plek. Daarom moet je voorafgaand het evenement de artiesten opzoeken en één van hun nummers beluisteren. Dit brengt je ruim in het voren in de gepaste stemming. Je moet ook heen gaan omdat jijzelf het wil en niet omdat je vrienden graag willen dat je meegaat. Zou je naar het festival kunnen gaan als al je vrienden die meegaan zelf niet mee kunnen gaan?

Daarna moet je gewoon een paklijst maken, een lijst waar al je spullen op staan die je nodig hebt. Denk aan een 2 seconde tent, slaapzak, thermische kleding, kleinere etenswaren, regenjas, enzovoort. Er zijn vaak items die verboden zijn, sjouw hier dus niet mee als je zeker weet dat deze niet toegelaten worden tot de festivalgronden. Overleg waar het kan met je vrienden over wie wat mee kan nemen. Als je een kamp gaat maken met je vriendenkring, dan neem je natuurlijk niet meer tafels mee dan je daadwerkelijk nodig bent. Twee verschillende stoelen terwijl één meer dan voldoende is. Dus het is naast het hebben van een persoonlijke paklijst ook handig om een groepspaklijst te maken. Dusdanig kan je coördineren wie wat verlichting mee neemt zodat je ’s nachts niet struikelt over de haringen van alle tenten.

Omstandigheden op het evenement

Ga niet als een verslaafde alcohol drinken als je zelf weet dat je dit geen plekje kan geven. Er zijn mensen die enorm veel kunnen drinken en nog prima kunnen functioneren. Anderen drinken één biertje en worden vervolgens helemaal lam. Weet welk van de twee jij bent en zorg dat je tussendoor voldoende eet. Als er zon is, zorg voor zonnebrandcrème of -olie, eventueel after-sun. Niets maakt een mens zo gaar als het verbranden in de hete zon terwijl overal om je heen drukte is en belabberde douches weinig tot geen afkoeling bieden. Neem een pet mee of zonnebril, maar wees ook voorbereid op de slechtste weersomstandigheden zoals noodweer met regen, storm en hagel. Oefen thuis het snel in elkaar zetten van je tent zodat je in een korte tijd de biezen kan pakken, vooral handig als je de verkeersdrukte wil vermijden. Pak ook dikke kledingstukken in voor dit soort extreme weersomstandigheden zoals een vest of trui.