Maak dit als ontbijt op bed

Een ontbijt op bed maken voor een dierbare is één van de beste manieren om iets goed te maken. Het toont mededogen en bereidheid om meer terug te geven. Er zijn een hoop mensen die ontbijt overslaan omdat ze geen tijd of honger hebben in de vroege ochtend of ze hechten niet veel waarde aan ontbijt maar wel aan de lunch. Dit soort mensen verras je enorm als je een ontbijt op bed voor ze maakt. Verse broodjes van de bakker zijn dan het allerlekkerst. Bakkers staan altijd erg vroeg op zodat voldoende brood in de schappen komen te staan. Dit is daarom als ochtendmens wie vroeg wakker wordt een goede bezigheid. In dit artikel een samenstelling voor een heerlijk ontbijt op bed waar je geliefde van genieten zal.

Het dienblad en presentatie

Een heel belangrijk element van het ontbijt op bed is waarmee het gepresenteerd wordt. Dit kan een klein bed tafeltje zijn of een simpel dienblad. Het is erg leuk als hierop een patroontje staat, eventueel met een klein waxinelichtje en een vrolijk bedrukte servetje. De presentatie is alles want de presentatie geeft een aangename sfeer waarvan zichzelf het ontbijt ook erg lekker van wordt. Je zou zelfs zachtjes een muziekje aan kunnen zetten zoals klassieke muziek of iets dergelijks. Voordat je partner een hap genomen heeft, is het gebaar al gemaakt en de dag goed begonnen.

Versier het bord, presenteer het eten

Zoals al is gezegd is vers brood het geheime recept van een verrukkelijk ontbijt. Verse broodjes van de bakker ruiken erg lekker. Deze geur in bed geeft een huiselijk en knus gevoel, perfect als voorafje. Het dienblad vul je verder met chique serviesgoed als je die hebt. Je kan voor het eten veel kanten op; van croissants tot gebakken ei, van warme chocolademelk tot erwtensoep, van een thee tot een jus d’orange. Zolang je rekening houdt met de smaak en allergieën van de ander zit je goed.

De uitvoering en wat volgt zijn ook van belang

Zorg ervoor dat het enigszins netjes te eten is, dat het geen slachtveld in bed wordt en dat het mooi op het bord rust. Dit weergeeft dat je zorgvuldig tijd nam om het eten uit te kiezen en op het bord te plaatsen. Een ontbijt op bed geven is natuurlijk een genereuze activiteit. Je start de dag voor je partner op de meest positieve manier mogelijk. Maar daarbij stopt het niet. Als je de rest van de dag helemaal verprutst, dan zal het ontbijt op bed weinig betekenen in het groots geheel van dingen. Blijf bescheiden en help elkaar om het leven te vergemakkelijken.