Tips om langer gezond te blijven

Last van ongezondheid, overgewicht of voel je je gewoon minder fit dan normaal? Hier zijn wat remedies voor. Om te beginnen moet je goed letten op je persoonlijke hygiëne zodat je virussen op afstand houdt. Blijf weg van sigaretten, sigaren en waterpijpen. Je kan met je vrienden of familie meegaan zodra ze je voor een sportsessie uitnodigen. Kortademigheid? Een conditietraining zoals hardlopen of fietsen is erg goed om je longcapaciteit te verruimen. Je lifestyle is ook dermate belangrijk als je langer gezond wil blijven. Denk hier ook aan bijvoorbeeld je slaapritme. Nachtbrakers genieten over het algemeen minder van dagelijkse rituelen en hebben amper door hoe soms de tijd snel gaat. Dit artikel gaat een paar tips geven om langer gezond te blijven.

Tijdens je werk heb je focus

Ergonomie is essentieel bij kantoorbanen. Ergonomie is de studie van werkinrichting en -houding. Dit betekent bijvoorbeeld dat je een rechte rug moet houden om latere klachten te voorkomen. Het hebben van een opgeruimde werkplek geeft mentale standvastigheid en staat je toe om je concentratie op je taken te richten. Zo blijf je productief en krijg je het meeste gedaan in een dag. Denk ook aan wat je voor eten mee neemt naar je werk. Een groot deel van je Algemene Dagelijkse Hoeveelheid komt van wat je op je werk consumeert. Eet daarom altijd gevarieerd, probeer het eten in de kantine eens of haal iets uit het verkoopautomaat.

In de buitenlucht ben je waakzaam

Ook buiten zijn er veel fenomenen die je immuunsysteem op de proef stellen. Allereerst natuurlijk het weer. Zodra je kou vat dan verstoort dit je doorbloeding en kan zuurstof sommige lichaamsdelen niet goed bereiken. Bacteriën kunnen dan vesting nemen in je cellen waardoor je ziek wordt. Dit is waarom het belangrijk is dat je altijd goed warm gekleed bent in de winter. Wanneer het warmer weer is, dan mag je gerust wat zomerse kleding dragen terwijl je voldoende water drinkt en rekening houdt met eventueel zonnesteek.

Je vervangt slechte gewoontes met goede gewoontes

Zodra je opvalt dat je in één of ander gedragspatroon valt waardoor je ongezonde dingen doet, dan maak je hier gelijk werk van. Het is vanzelfsprekend compleet afhankelijk van de aard van het gedrag maar ten slot van rekening moet je de wilskracht bezitten om het gedrag te veranderen. Ga je altijd te veel eten bij die ene snacktent op de hoek, neem een omleiding via een andere straat. Ben je geneigd om extra veel tijd te spenderen in een spelcomputer, ga voor een langere periode op reis waar je offline blijft. Hoe dan ook, als een gedragspatroon je niet aan staat, praat hier desnoods over met een naaste of met een deskundige. Twee breinen kunnen meer bereiken dan slechts één.